top of page
Search

5 hit kurseva za tražene veštine ove jeseni


Većina gradova u našoj zemlji postanu potpuno funkcionalni tek kada dođe jesen i prođe sezona godišnjih odmora. Do tada, mnogi ljudi su odsutni sa svojih radnih mesta, u mnogim firmama su i kolektivni godišnji odmori, a obrazovne ustanove su na raspustu. Međutim, jesen je godišnje doba kada su već gotovo svi na svojim radnim mestima i sve fukcioniše u skoro punom kapacitetu.

Ukoliko niste zadovoljni svojim trenutnim zaposlenjem, jesen jeste doba godine koje može biti frustrirajuće za vas. U situaciji ste da morate veoma intenzivno da radite posao koji vam se ne dopada ili ne omogućava vam zaradu kojom biste bili zadovoljni. Iz tog razloga, jesen je najbolje vreme da započnete obuku za novu veštinu kao vid ulaganja u svoju budućnost, tako da možda već ovu zimu dočekate sa novim i boljim poslom.


Ako razmatrate da okrenete novi list ove jeseni, postoji pet kurseva za veštine koje su veoma tražene, a za koje je najbolje obuku započeti što pre. U pet navedenih veština spada pozavanje sledećih zanimanja:


1.Frizer


Za frizere nema zime, a ako ovaj kurs završite ove jeseni, neće biti “zime” ni za vas. Dok mnogi poslovi zavise od sezone i vremenskih prilika, frizeri rade svih 12 meseci u godini, tokom svih vremenskih prilika i neprilika i to je slučaj već decenijama. Ukoliko ove jeseni upišete kurs za frizera i savladate kroz praksu ovo zanimanje, bićete trajno sigurni da imate vredan zanat u rukama. Frizerske veštine ne zastarevaju, tako da su uvek tražene i mogu biti pouzdan izbor.


2.Rukovaoc građevinskim mašinama Verovatno ste i sami primetili koliko se gradi u skoro svakom većem gradu u Srbiji. U Beogradu gotovo da nema kraja grada gde nema aktivnog gradilišta. Međutim, ono što možete da čujete na tim gradilištima je da im fali radnika koji znaju da rukuju građevinskim mašinama i da su spremni takve radnike dosta da plate. Ukoliko vam ova veština deluje zanimljivo, prava je prilika da ove jeseni završite kurs za nju i da sledeću građevinsku sezonu posle zime dočekate spremni i naplatite novo stečeno znanje.


3.Knjigovođa

Možda ste i sami primetili da na tržištu fali knjigovođa i da čak vlasnici firmi koji i pronađu knjigovođe nisu u potpunosti zadovoljni uslugama koje dobijaju. Trenutno postoji velika potražnja za knjigovođama i oni koji se pokažu kao posvećeni i vešti u ovom poslu mogu da fino zarade. Ova jesen je zato idealna prilika da naučite ovu veštinu i iskoristite prazan prostor na tržištu sa novim zanatom u rukama.


4.Kuvar

Zanimanje kuvara prisutno je već vekovima, ali uprkos tome što je dugo tu, traženo je nikad više na sadašnjem tržištu i u zemlji i u inostranstvu. Čak i pandemija COVID-19 nije uspela da slomi ovu profesiju, već je danas zapravo nikada traženija. Iz tog razloga ovaj opšti manjak kuvara možete iskoristiti ukoliko ove jeseni savladate ovaj kurs i već na zimu pronađete posao u nekom od brojnih resotorana. Ukoliko imate veće ambicije, što pre savladate veštinu i krenete da radite, možete steći iskustvo potrebno za rad i u inostranstvu.


5. Viljuškarista


Kako je naša zemlja danas više trgovinski povezana sa svetom nego ranije, magacini i skladišta u kojma se nalazi roba za transport su sve brojniji. Da bi se ovi kapaciteti koristili i roba efikasno stizala od prodavca do kupca, viljuškari su ključni u skladištima i magacinima. U ovom momentu postoji nedostatak viljuškarista od Stokholma do Beograda, a zanimanje je dobro plaćeno. Iz tog razloga, odlična je prilika da ove jeseni savladate ovu veštinu i naplatite je u zemlji ili inostranstvu.

Ukoliko ste zainteresvani da savladate neku od ovih veština, možete pogledati šta u ponudi traženih kurseva ima Božidarac Digital i pod kojim uslovima možete naučiti veštine za koje je ova jesen idealno vreme da ih naučite.

bottom of page