top of page

Online kurs za frizera

Budi deo nove grupe 

Upišite online kurs za frizera na Božidarac Digital platformi. Slušajte online predavanja i završite praktičnu obuku u frizerskom salonu.

Zanimanje frizera je trenutno jedno od najperspektivnijih i kao univerzalni zanat ne gubi na popularnosti. Posao frizera spaja kreativnost i umeće oblikovanju kose, dajući vam mogućnost za pokretanje sopstvenog biznisa ili rad u salonu. Bez preterano velikog ulaganja možete raditi i od kuće kao dodatni posao, što vam pruža fleksibilnost da sami organizujete svoj rad.

Od angažovanja na venčanjima, fotografisanjima ili snimanjima, opcije za talentovanog frizera su zaista velike. Obuka za frizera u Božidaracu vam pruža priliku da teorijski deo kursa ispratite online kada vama to odgovara i da nakon toga naučite frizerske tehnike  u odabranim salonima za muško ili žensko šišanje.

Osnova za kurs za frizera je teorija sa praktičnim primerima. Teoriju smo sveli na onu koje je neophodna kako biste bili spremni da nastavite sa praktičnim delom obuke. U saradnji sa instruktorima, koji imaju višegodišnjeg iskustva, izvukli smo najbitnije teme za frizera i podelili na oblasti. Od kože glave, kose, hemijskih reakcija, tretmana, ali i stilova, trendova i caka.

 

Naši instruktori su tu da vam maksimalno olakšaju i "sažvaću" suštinu, ali i otkriju sve tajne frizerskog zanata, a sve kako biste vi imali dobrog osnova i vremena da se bavite praksom. U saradnji sa vama vas upućujemo u salon u kome primenjujete naučeno. Besplatno vam obezbeđujemo sanitarni pregled ako se prijavite do kraja ovog meseca. Zato prijavite se odmah na linku na dnu stranice!

kurs za frizera.jpg

Kurs za frizera online na Božidarac Digital platformi

 

Kako bismo maksimalno pojednostavili organizaciju obuke za frizera teorijsko predavanje sad možete ispratiti online putem Božidarac Digital platforme. Predavanja možete pratiti i preko telefona kada vam to odgovara. Pre odlaska na praksu u nekom od frizerskih salona potrebno je savladati poznavanje preparata i nege kose, tipove lica i prilagođavanje frizure, alate i uređaje koji se koristite. Sve ovo možete naučiti prateći nastavu online, gde ćete nakon preslušanih časova biti spremi za prvo šišanje i frizuru na modelima. Svaki polaznik nakon završenog kursa za frizere dobija priznati sertifikat koji može da priloži prilikom zaposlenja.

Kurs za frizera online na Božidarac Digital platformi

 

Kako bismo maksimalno pojednostavili organizaciju obuke za frizera teorijsko predavanje sad možete ispratiti online putem Božidarac Digital platforme. Predavanja možete pratiti i preko telefona kada vam to odgovara. Pre odlaska na praksu u nekom od frizerskih salona potrebno je savladati poznavanje preparata i nege kose, tipove lica i prilagođavanje frizure, alate i uređaje koji se koristite. Sve ovo možete naučiti prateći nastavu online, gde ćete nakon preslušanih časova biti spremi za prvo šišanje i frizuru na modelima. Svaki polaznik nakon završenog kursa za frizere dobija priznati sertifikat koji može da priloži prilikom zaposlenja.

 

Kako je organizovan online kurs za muško-ženskog frizera?

 

Teorijski deo kursa se odvija online i obuhvata 20 časova. Polaznik dobija pristup svim neophodnim materijalima. Pre odlaska na praktični deo obuke potrebno je savladati teorijske osnove frizerskog zanata. Na online kursu za frizere prelazi se sledeća materija:

 

 • Organizacija radnog mesta;

 • Priprema radnog prostora;

 • Priprema pribora aparata i materijala za rad;

 • Priprema sredstava za rad u skladu sa zakazanim frizerskim procedurama;

 • Upoznavanje sa načinom komuniciranja sa klijentima;

 • saradnicima (timski rad);

 • Isticanje značaja estetike u izgradnji sopstvenog stila i kreativnosti;

 • Higijena, mere zaštite i prva pomoć;

 • Lična higijena i sredstva za ličnu higijenu;

 • Higijena salona i sredstva za održavanje higijene;

 • Povrede na radu i pružanje prve pomoći;

 • Dezinfekcija i sterilizacija;

 • Upoznavanje i rukovanje sa priborom, alatima i aparatima;

 • Stručna terminologija za opremu, pribor, za frizerske procedure;

 • Kožna oboljenja kosmatog dela glave i lica;

 • Kozmetički preparati i njihova primena;

 • Linija frizura prema liniji lica i tela;

 • Tehnike pranja kose;

 • Šišanje kose (žensko);

 • Šišanje kose (muško);

 • Posebni frizerski tretmani (bojenje, trajna, nijansiranje, uvijanje);

 • Ostali tretmani u frizerskom salonu.

Praksa u frizerskom salonu za svakog polaznika

 

Kada polaznik odsluša teoriju upućuje se u odabrani salon. Dinamiku obuke polaznik dogovara sa mentorom iz frizerskog salona, od čega zavisi vreme trajanja obuke, okvirno oko jedan i po do dva meseca. Tokom boravka u salonu važna je vaša redovnost dolaska i angažovanje kako biste što bolje savladali zanat.

 

Božidarac Digital ima saradnju sa muškim i ženskim salonima, pa u zavisnosti od preferencija polaznik se odlučuje za specijalizaciju. Po obavljenoj praksi postoje velike mogućnosti za dalje usavršavanje kroz radionice i obuke. Trendovi i tehnike kada su u pitanju šišanje i farbanje se stalno menjaju, što ovaj posao zapravo i čini tako dinamičnim i zanimljivim. 

 

Fond nastave: 180 časova teorijsko praktične obuke
Online teorija uživo: 20 školskih časova - 17
 900 RSD, u celosti- završni teorijski ispit je besplatan za nove polaznike. Ušteda 2.000 dinara
Božidarac
Digital  obezbeđuje besplatno literaturu u iznosu od 1.500 RSD

Dinamika rada: 1 do 2 puta nedeljno po 2 do 3 školska časa, u poslepodnevnim terminima.
Praktična obuka u salonu: 160 školskih časova - 18.900 RSD, praksa se plaća u celosti

 

Dinamiku polaznik dogovara sa mentorom iz frizerskog salona, od čega zavisi vreme trajanja obuke, okvirno oko jedan i po do dva meseca
 

Iskoristite promociju do 31. maja i obezbedite sebi besplatno sanitarnu knjižicu. Prijavite se odmah!


Šta kažu polaznici online kursa za frizera?

 

Polazni kurseva u Božidarcu imaju različite razloge zašto su se odlučili baš za odabrani kurs. Katarina Jovanović je vlasnica kozmetičkog salona koja je želela da upiše obuku za frizere zbog povećanog interesovanja svojih klijenata.

 

„Posedujem kozmetički salon, a za kurs za frizera sam se odlučila pre svega jer su moji klijenti to tražili. Želeli su da na jednom mestu mogu uraditi sve tretmane, nakon čega se i rodila ideja za proširenje salona. U Božidarcu mi se posebno dopalo što sam sa trenutnim poslom mogla da uskladim online predavanja, a nakon toga i u dogovoru sa mentorima naučim sve o šišanju i tretmanima kose. Radujem se proširenju svog biznisa” završava Katarina svoju priču.

 

Da je zanat uvek dobro imati u rukama potvrđuje priča Tijane Milivojević. Ona nakon završene ekonomske škole nije uspela da se zaposli, pa se posle kraćeg razmišljanja odlučila za kurs za frizere.

 

„Oduvek sam volela da drugima i sebi pravim frizure, ali nikada nisam razmišlja da mi zanimanje frizera bude nešto od čega ću zarađivati. Kurs u Božidarcu mi je omogućio da obogatim već postojeće znanje o preparatima za negu kose, a obuka u salonu je bila izuzetno uspešna. Pokazalo se da imam talenta i da od sledeće godine planiram nova usavršavanja. Nakon obuke sam se zaposlila kao pomoćni frizer u poznatom beogradskom lancu frizerskih salona”, završava Tijana svoju priču, koja ohrabruje buduće polaznike kursa.

 

Upiši online kurs za frizera već danas! 

bottom of page