top of page

Najčešća pitanja u vezi sa kursevima? 

Odgovori na vaša pitanja

Da li mogu da platim na rate?

Naravno. Većinu kurseva možeš platiti na dve, a neke i na tri mesečne rate. Takođe, moguće da platiš i putem čekova. Uskoro ćeš moći i putem platne kartice.

Da li je sertifikat priznat?

Na kraju kursa dobijate sertifikat jedne od najstarijih državnih ustanova u Srbiji kao što je Božidarac koji baštini tradiciju dugu sedam desecenija. Pored toga Božidarac je eksluzivni član Evropske asocijacije za obrazovanje odraslih iz Brisela, koja postoji od 1953. godine i koja okuplja preko 130 organizacija iz Evrope.

Kako pratim nastavu? Da li mogu da gledam naknadno predavanja-časove?

Natavu pratiš preko telefona ili kompjutera kako je tebi zgodno. Nastava je uživo, najčešće jednom ili dva puta nedeljno u popodnevnim časovima. Na časovima se polaznici ohrabruju da pitaju bilo šta u vezi sa gradivom koje se prelazi ali ako propustiš čas ili bi želeo još jedanput da proveriš imaćeš mogućnost naknadnog gledanja kada god tebi odgovara tokom trajanja kursa. Takođe, naši instruktori su ti uvek na raspolaganju da im pišeš u vezi bilo kakvih nejasnoća.

Da li moram na praksu odmah nakon teorije?

Ako kurs podrazumeva teorijski i praktični deo, kao što je kurs za kuvara, frizera ili kurs za negovateljicu možeš sam odrediti kada ćeš krenuti na praksu, ali moraš izaći na završni ispit u najkasnijem roku od 6 meseci nakon što kreneš na prasku odnosno godinu dana od trenutka kada kreneš na teoriju.

Da li mogu da dobijem sertifikat na nemačkom ili engleskom jeziku?

Naravno. Dosta polaznika i polaznica se nakon završenog kursa odluči da posao potraži u inostranstvu. Uz doplatu od 5.000 dinara u roku od pet dana dobijate sertifikat na nemačkom ili engleskom jeziku.

Da li je sertifikat priznat u Evropskoj uniji?

Sve države i poslodavci zadržavaju pravo da priznaju ili ne priznaju dokument nekoga iz druge države, kao što je i naš sertifikat. Do sada je većina naših polaznika sa našim sertifikatom imala pozitivna iskustva prilikom zapošljavanja u inostranstvu, a pre svega u Nemačkoj i Austriji.

Imaš još pitanja, tu smo da na njih odgovorimo

bottom of page