top of page

Kurs za grumera

Radite posao u kome ćete klijente voleti, a i oni vas!

Ukoliko volite pse karijera grumera je pravi izbor za vas. Jedan citat kaže “Psi nisu naš ceo svet, ali čine da naš svet bude ceo.’’  Naš jedinstveni kurs na tržištu obuhvata sve što vam je neophodno za negu i pasa i mačaka. Cela obuka se realizuje u salonu kako biste mogli od prvog dana da se fokusirate na praksu. Posao grumera je trenutno aktuelan i zato što se dobro zarađuje, a mnogi naši sugrađani su se u prethodnih godinu dana zbog epidemije odlučili za novog člana porodice. Zato ako razmišljate o karijeri profesionalnog grumera na pravom mestu. 

U kombinaciji korisne teorije i prakse, imaćete priliku da postanete odličan poznavalac prirode i potreba kućnih ljubimaca koje vlasnici mnogo vole i tretiraju kao ravnopravne članove domaćinstva. Kao što ste mogli i sami da primetite, ovo zanimanje je i u našoj državi u ekspanziji i sve veći broj vlasnika vodi računa o frizurama i negovanju svojih članova domaćinstva. 

Iako se kod nas ovo zanimanje tek razvija, u svetu se već dugo „grooming“ podrazumeva kao popularan. Još u 18. veku u Parizu javili su se prvi saloni koji su se bavili negom kućnih ljubimaca, u početku francuskih pudli i sličnih rasa. Danas sve veći broj običnih ljudi koji imaju svog ljubimca, shvataju svog psa i mačku kao člana porodice i žele da mu obezbede najbolji tretman. Tu nastupa grumer.

kurs za grumera.jpg

Grumer sem šišanja pasa, podrazumeva i čitav niz radnji koji može biti od pomoći malim krznenim prijateljima. Ovaj posao podrazumeva i savete oko kožnih bolesti, saveta oko održavanja dlake u odnosu na rasu pasa ili sugestije vlasnicima oko tretmana samih ljubimaca. Odgovorni vlasnici ljubimaca će se oslanjati na vaše znanje, savete i veštine, koje ćete steći nakon našeg kursa za grumera. Stalni rad sa životinjama umanjuje nivo stresa, tako da se radi o zanimanju koje će vam ulepšati svaki radni dan.

Šta te očekuje na kursu za grumere?

Uz našu obuku, imaćete priliku da postepeno stičete jake osnove u poznavanju gruminga pasa i mačaka. Naučićete koje su odgovornosti ovo zanimanje podrazumeva, kao i sve usluge koje jedan grumer pruža ljubimcima. Kada steknete jake osnove, dobićete priliku da iskusite šta podrazumeva svakodnevnica grumerskog salona i koje su najčešće potrebe ljubimaca. Onog momenta kada steknete i znanja i veštine, postaćete vrhunski poznavalac životinjskih ponašanja i potreba. Taj dragoceni dar biće značajan mnogim vlasnicima ljubimaca, a vama finansijski isplativ kao zanimanje.

Teorijsko-praktična obuka na našem kursu za grumera traje 200 školskih časova. Tokom obuke imaćete priliku naučeno odmah i da primenite. Fokus obuke je praksa. Videćete kako izgleda i radi profesionalni grumerski salon, kako se rukuje grumerskim priborom i šta sve podrazumeva posao grumera. Imaćete mogućnost da naučite kako da radite sa vrstama koje traže stalnu negu poput maltezera ili pudli, ali i kako da negujete mačke koje mogu biti dosta tvrdoglavije. Vežbe se obavljaju sa pravim alatom i živim modelima, kako bi odmah nakon obuke polaznici stekli rutinu i bili spremni za rad.

Osim vežbi, biće vam dostupna i adekvatna literatura koja vam može biti od pomoći i tokom budućeg rada, a ne samo tokom trajanja kursa. Pomoću naše namenski pripremljene skripte, imaćete u opticaju čitav niz saveta, kao i korisnih linkova do stranih tutorijala najpoznatijih svetskih grumera. Upišite naš kurs i započenite novu karijeru, koja je tražena i ispunjava!

Nastava je podeljena na segmente:

 • Radni prostor,

 • Anatomija i psihologija pasa,

 • Alat i sredstva za negu (kože, dlake, očiju, zuba, ušiju, noktiju),

 • Prijem i pregled psa (godine, narav, stanje kože i dlake – da li su prisutni paraziti, eventualna kožna oboljenja, inflamatorni procesi, bradavice, kvržice, peti prst na zadnjim šapama, stanje ušiju, nokti),

 • Tretmani: kupanje, furminiranje, šišanje, trimovanje,

 • Skidanje zubnog kamenca,

 • Rad sa agresivnim psom,

 • Rad sa mačkom,

 • Osposobljavanje za samostalni rad i polaganje ispita

Cena kursa za šišanje i negu pasa i mačaka i načini plaćanja:

 • NA 2 RATE / 60.000 RSD

 • Prva rata pre početka na početku kursa

 • Cena kursa je 120.000 RSD i obuhvata praktično-teorijsku obuku, polaganje ispita, skriptu i izradu sertifikata. 

Prijavite se odmah i ugovorite besplatne konsultacije sa profesionalnom i iskusnom grumerkom!

bottom of page