top of page

Kurs za grumera

Cena Kursa

Prva rata 59.999 RSD

Trajanje kursa

200 šk. časova

Kurs za grumera

Instruktor

Kurs šišanja i nega pasa i mačaka je jedinstven na našem tržištu. Većina današnjih obuka ne obuhvata rad sa mačkama što ćete uspešno savladati na našoj obuci.

Opis kursa

Kurs šišanja i nega pasa i mačaka je jedinstven na našem tržištu. Većina današnjih obuka ne obuhvata rad sa mačkama, a što ćete uspešno savladati na našoj obuci.
Gruming (Grooming) je u svetu opšteprihvaćena reč kada se misli na negu kućnih ljubimaca, i odgovorni vlasnici svoje ljubimce redovno vode u gruming salone na uređivanje. Ovo je relativno novo zanimanje u Srbiji, ali je vrlo brzo doživelo ekspanziju, budući da su vlasnici pasa uvideli da je odvođenje ljubimca u salon na uređivanje ne samo moda, nego i potreba. Vlasnici kućnih ljubimaca su sve više svesni da je, pre svega pas, novi član porodice o kome treba voditi računa.

Odgovorno vlasništvo znači da je, osim obezbeđivanja hrane i veterinarske nege, važna i higijena ljubimca. Odvođenje ljubimca u salon u mnogome olakšava vlasniku, jer redovnim održavanjem vlasnik ima uvek urednog, čistog, negovanog i zdravog ljubimca. Nega ljubimca zahteva određeno vreme, sredstva za kupanje, alat za sušenje, četkanje, raščešljavanje, šišanje, sečenje noktiju, itd. U vreme brzog življenja, stvaranja karijere i obezbeđivanja standarda za porodicu, premoreni vlasnici često nemaju snage ni vremena za svakodnevnu negu svog ljubimca. Tu stupa na scenu grumer.
Kurs šišanja i nega pasa i mačaka podrazumeva 200 školskih časova praktično-teorijske obuke, tokom kojih bi polaznici bili upoznati sa radnim okruženjem, mobilijarom i alatom neophodnim za profesionalni rad, i postepeno uvođeni u rad sa životinjama – od prijema psa ili mačke, preko kupanja, feniranja, do kvalitetnog šišanja željene frizure, od svakodnevne, sportske, do izložbene, prema pravilima propisanim za određene rase.

Polaznicima će biti obezbeđeni alat i živi modeli za učenje i vežbu, kako bi stekli rutinu i osposobili se za samostalan rad nakon završenog kursa. Za vreme obuke, polaznicima će biti na raspolaganju literatura (Notes from the Grooming table) sa detaljnim opisom rasa po grupama, kao i propisanim frizurama za svaku rasu, kao i korisni linkovi sa tutorijalima svetski poznatih groomera, kako bi mogli i nakon završenog kursa da nastave sa edukacijom i napredovanjem u poslu. Polaznici će biti obučavani u prostorijama salona za kupanje i negu pasa i mačaka, sa svim neophodnim sredstvima za kvalitetan i neometan profesionalni rad. Kurs za profesionalne grumere je savršena prilika da steknete veštine koje se na tržištu traže.

Nastava je podeljena na segmente:

Radni prostor,
Anatomija i psihologija pasa,
Alat i sredstva za negu (kože, dlake, očiju, zuba, ušiju, noktiju),
Prijem i pregled psa (godine, narav, stanje kože i dlake – da li su prisutni paraziti, eventualna kožna oboljenja, inflamatorni procesi, bradavice, kvržice, peti prst na zadnjim šapama, stanje ušiju, nokti),
Tretmani: kupanje, furminiranje, šišanje, trimovanje,
Skidanje zubnog kamenca,
Rad sa agresivnim psom,
Rad sa mačkom,
Osposobljavanje za samostalni rad i polaganje ispita

Cena kursa za šišanje i negu pasa i mačaka i načini plaćanja:

NA 2 RATE / po 60.000 RSD
Prva rata pre početka, ostale na mesec dana
Cena kursa je 120.000 RSD i obuhvata praktično-teorijsku obuku, polaganje ispita, skriptu i izradu sertifikata.

Prijavite se još danas i zakažite konsultacije sa profesionalnom i dugogodišnjom grumerkom.

Na kursu za grumera zavolećete još više svoje klijente
Kroz svoj rad, grumer treba sebi da postavi osnovni zadatak – uvek je na prvom mestu, najvažnije od svega, zdravlje i dobrobit njegovog krznenog klijenta. Uvek treba imati na umu da radimo sa živim bićima koja ne mogu da se odbrane, ne umeju da kažu ako im nešto smeta, a opet, na kraju tretmana, veselo idu u ruke, i sve nam je oprošteno, jer oni ne umeju da mrze. Volite svoj posao, uživajte u radu sa najiskrenijim bićima, sačuvajte strpljenje, pustite mašti na volju i uživajte dok prolazeći kroz grad srećete svoje pokretne reklamice sa blistavom, sjajnom dlakom, na ponos svom vlasniku i grumeru

Prijavite se putem sledećeg linka: https://cutt.ly/FzlHi0i

bottom of page