top of page
Search

Postani negovateljica i zaposli se

Kada se pogledaju podaci o stanovništvu iz cele Evrope, postoji jedna zajednička karakteristika za većinu država. Stanovništvo našeg kontinenta sve duže živi i u proseku je sve starije. To je situacija u Srbiji i državama regiona, ali u Nemačkoj ili Italiji. Procene govore da će se do 2050. broj ljudi starijih od 50 godina u Evropi duplirati! Koliko god to imalo različite komplikovane efekte na ekonomiju, postoji i jedna velika prilika za sve koji razmišljaju o novom zanimanju.


Negovateljice starijih lica su sve traženije zanimanje i kod nas i u Evropi upravo zbog ovog trenda starenja. Pandemija koronavirusa dokazala je važnost njihove uloge i brige prema našim najranjivijim starijim sugrađanima. Sve veći broj starijih lica zahtevaće sve više empatičnih negovatelja i negovateljica koji će brinuti o njima. Ovo zanimanje je osim toga što je prilično traženo i dobro plaćeno. Ukoliko nemate posao, a želite da pomognete drugima i pritom fino zaradite, prekvalifikacija za zanimanje negovatelja može biti odličan izbor.

Božidarac Digital je prepoznao veliku potražnju za ovim zanimanjem i pokrenuo je kurs za negovatelje. Naučite teoriju online i savladajte sve tajne ovog zanata kroz praksu u nekom od domova za stara lica. Važno je napomenuti da je kurs u Božidarcu akrediovan od strane Ministarstva prosvete i seritifkat za ovo zanimanje važi i u zemlji i u inostranstvu.


Postanite negovateljica brzo i lako. Prijavite se već danas na bozidaracdigital.rs!

Comments


bottom of page