top of page
Search

Grumer – zanimanje koje se traži


Postoje zanimanja koja su tu već više decenija i biće na tržištu više decenija. Kuvari ili frizeri su radili i pre pedeset godina i verovatno će raditi i sledećih pedeset. Međutim, postoje i nova zanimanja na tržištu koja odgovaraju na nove potrebe na tržištu i koja zbog toga donose veliku zaradu. Što pre prepoznate trendove i “uhvatite talas”, to su vam veće šanse da ćete dobro finansijski proći i steći dobru reputaciju među mušterijama.


Jedno od takvih novih i traženih zanimanja je posao grumera. Briga o kućnim ljubimcima sve je bitnija, te neretko pojedini vlasnici više brinu o svojim psima nego o sebi. Našim malim krznenim prijateljima se danas posvećuje više pažnje nego ikada ranije, a u tome veliku ulogu igraju i grumeri. Ukoliko se odlučite za ovo zanimanje, vaš zadatak će biti da pomognete vlasnicima pasa da njihovi ljubimci budu uredne dlake, skraćenih noktiju, okupani i zdravi.


Ukoliko i sami volite pse, ovaj posao će vam gotovo sigurno lako pasti. Vrlo izvesno će vam čak i biti ispunjavajući poziv. Grumer ceo dan provodi u društvu pasa, sa kojima se kroz višemsečne susrete zbliži, a svakodnevni zadatak mu je suštinski da ovim životinjama ugađa. Ljudima koji vole pse, ovo zanimanje može postati posao iz snova.


Sa druge strane, ovo zanimanje ima i svoje druge prednosti. Jedan od najmerljviijih pluseva ovog zanimanja je svakako faktor zarade. Bilo da kao grumer radite u salonu, dolazite mušterijama na adresu ili čak imate uslova da otvorite i svoj salon, zarada je dobra. Važan element je i što najčešće sami možete kreirati svoj raspored, što sa velikim brojem drugih poslova nije slučaj. Za one koji ne vole statične i ponavljajuće poslove, grumer može biti dobar izbor.


Potencijal ovog zanimanja je tek u začetku i uprkos tome što se otvaraju novi saloni u različitim krajevima gradova u Srbiji, dobrih grumera fali na tržištu. U Sjedinjenim Američkim Državama po procenama Američkog udruženja proizvođača hrane za kućne ljubimce (APPA) iz 2018. u industriji namenjenoj kućnim ljubimcima u ovoj državi potrošeno je čak 72 milijarde dolara. Ovaj trend polako dolazi i u Srbiju, a ukoliko ste vešti i dobro znate da procenite biznis prilike, uz Božidarac Digital možete i da sami iskoristite ovu šansu za zaradu i novo zanimanje. Kroz detaljan kurs možete lako savladati ovu veštinu i započeti novu epizodu u svojoj karijeri.

Comments


bottom of page